facebook

Вчені вивчають, чи вакцинація БЦЖ справді захищає від коронавірусу

Наприкінці березня, коли епідемія Covid-19 поширилася по всьому світу, а кількість підтверджених випадків стала вимірюватися сотнями тисяч, багато хто звернув увагу на підозрілий збіг.

У різних країнах захворювання поширюється з різною швидкістю. І чомусь коронавірус, принаймні на перший погляд, має значно меншу активність в країнах, де дітям обов’язково робили щеплення від туберкульозу вакциною БЦЖ, пише “Репортер” з посиланням на “ВВС Україна”.
Медики, які проводять дослідження, кажуть, що наявність БЦЖ у конкретної людини абсолютно точно не дає імунітету до нового вірусу. Вакциновані пацієнти є й серед важкохворих, і серед померлих від Covid-19.

Пише - джерело.

Водночас не можна виключати, що під час пандемії щеплення може виявитися корисним в національних масштабах. Принаймні, попередні дані не суперечать цій теорії.

Читайте також:  Білоруський завод наказав співробітницям працювати в спідній білизні, через що збільшив продуктивність на 20%

Перше профільне дослідження на цю тему було оприлюднено наприкінці березня групою вчених з Нью-Йорка. Воно ще не було офіційно відрецензовано іншими вченими, які працюють у цій галузі, проте автори дослідження роблять досить сміливу заяву.

“Наші дані дозволяють припустити, що вакцинація БЦЖ, імовірно, значно знижує летальність, пов’язану з Covid-19, – пишуть вони. – Ми також виявили: що раніше та чи інша країна почала практику вакцинації БЦЖ, то суттєвіше знижується кількість смертей на кожен мільйон жителів”.

Випробування вже почалися і відбуваються одразу у кількох країнах. Таким чином хочуть вияснити, чи дійсно БЦЖ допомагає в боротьбі з коронавірусом.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: