facebook

“Вчителі у Франківську зможуть пройти ПЛР-тест безоплатно за потреби”, – Марцінків

На сьогоднішньому онлайн-брифінгу міський голова Франківська Руслан Марцінків повідомив, що кількість пацієнтів із коронавірусною хворобою зменшилася і це дало підстави прийняти рішення на позачерговій сесії міськради про поетапне відкриття міських садків і шкіл.

Так, у лікарнях Франківська на сьогодні лежить 255 хворих із діагностованим коронавірусом чи підозрою. “Кожен третій не є мешканцем франківської громади”, – зазначив мер.

Пише - джерело.

У ЦМКЛ зі 165 хворих 48 іногородні. У лікарні №1 – 22 з 90 пацієнтів стаціонару. Загалом ПЛР-позитивних у обох лікарнях 90. У реанімаціях 16 хворих, на ШВЛ немає нікого.

За минулу добу, повідомив Марцінків, у Франківську підтвердили ПЛР-тестами коронавірус 36 хворим. Загалом виявили вірус від початку епідемії у 3733 франківців.

За словами мера Франківська, тенденція загалом позитивна. Відтак позачергова сесія міської ради прийняла рішення “Про забезпечення права на освіту жителям Івано-Франківської міської територіальної громади”, в якому передбачили поетапне відкриття шкіл і садків.

Читайте також:  Хороші зарплати під час війни: кому в Україні платять найбільше

Передбачено, що батьки школярів мають право вибрати форму навчання – звичайний режим чи дистанційний, це їхнє право”, – додав Марцінків.

На придбання захисту вчителям та працівникам шкіл – а це щитки, маски і дезінфектори – виділили 2,2 млн грн з міського бюджету. Зараз передбачили кошти на ПЛР-тестування вчителів.

“ПЛР-тести при потребі, – наголосив мер. – Якщо будуть рекомендації сімейного лікаря. Щоб освітяни не платили з власної кишені за ПЛР-тест, це буде за кошти міської громади”.

Нагадаємо, поетапне відкриття дошкільних навчальних закладів передбачили з 15 вересня. Учні 1-4 класів підуть до шкіл з 21 вересня, а учні 5-12 класів – з 28 вересня.

Сьогодні у Франківську вже працюють 10 дитсадків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: