facebook

Відмовитися чи вбити: щороку на Прикарпатті мами позбуваються небажаних дітей

Минулого року своїх дітей у пологових будинках на Прикарпатті залишили двоє жінок. Ще двоє відмовилися від немовлят цьогоріч.

Головні причини відмови – відсутнсть грошей і житла, самотність. Часто від жінки ще під час вагітності відвертаються рідні. “У кожної свої аргументи, – говорить психолог обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Надія Герасимів. – Для когось це відсутність умов для виховання дитини, складне матеріальне становище. Комусь соромно бути матір’ю-одиначкою, а родині – соромно мати таку доньку. Трапляються випадки, коли в сім’ї вже є діти, і ще одні – зайвий клопіт”.

Пише - джерело.

Як правило, жінки, що покидають дітей, не стоять на обліку. Найчастіше приїжджають в обласний центр, народжують і заявляють, що відмовляються.

Читайте також:  Франківців кличуть навчитися перетворювати цілі у реальність

Кілька днів, поки породілля перебуває в пологовому, з нею спілкується соціальний працівник. Та переконати жінку, яка вирішила залишити дитину, у протилежному зазвичай неможливо.

З другого боку, самотній матері нікуди йти, пише Репортер.

В області є тільки один такий заклад – Центр соціально-психологічної допомоги у Верховині. Там жінка, яка опинилася у скруті, може пожити на державному забезпеченні короткий час – не більше трьох місяців.

Психологи і соціальні працівники кажуть, що рішення відмовитися від дитини – не найгірше. У такий спосіб батьки дають шанс на життя.

Інша справа, коли небажане немовля забирають додому, а потім позбавляють життя. Такі випадки також стаються на Прикарпатті щороку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: