facebook

Вінчання під час карантину: розповідає франківський священник

Весільний сезон 2020 через пандемію COVID-19 зазнав змін. Деякі пари перенесли урочистості, але є і ті, кому карантин не завада.

Як розповіли Фіртці в Івано-Франківській Архієпархії УКГЦ, у Церкві вже почали приймати заяви від молодят на проведення вінчання.

Пише - джерело.

Обряд проводять за загальними правилами карантину: не більше 10 осіб і за наявності усіх засобів захисту і з дотриманням відстані.

“Ми почали приймати протоколи на шлюб. Тобто, людям не заборонено одружуватися. Тут немає жодних проблем. Але мають бути витримані усі застороги канатину”, – розповідає о. Іван.

Читайте також:  Чоловік з Надвірнянщини передав свій мікроавтобус військовим. ФОТО

Є такі подружжя, які вінчаються у колі найрідніших – до 10 людей. Але, як відзначає священник, у випадку, коли будуть послаблені умови карантину, то буде визначено можливість перебування однієї людини на 10 м2.

“Слід пам’ятати, що шлюб дає не церква, а молодята шлюбують один одного – церква тільки засвідчує і благословляє. Якщо подружжя закоханих хочуть пошлюбувати собі вірність, чесність, любов і що не покинуть один одного аж до смерті – то цьому не може завадити ні карантин, ні жодна інша ситуація”, – додає священник.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: