facebook

Вибори в США: з президентских перегонів знявся кандидат, який відкрито підтримував Україну

Піт Буттіджич, перший відкритий гей, який взяв участь у президентських перегонах у США від демократів, у неділю,1-го березня, завершив свою передвиборчу кампанію. У разі перемоги він міг стати наймолодшим президентом в історії, який відкрито підтримував незалежність та територіальну цілісність України.

Пише - джерело.

Як повідомляє AFP News із посиланням на представників політика, колишній мер міста Саут-Бенд (Індіана) та військовий ветеран, 38-річний Буттіджич здобув перемогу на праймеріз у штатах Айова та Нью-Гемпшир, але опинився позаду фаворитів через низькі результати у Південній Кароліні,

Слід зазначити, що Буттіджич свою передвиборну кампанію спрямовував на підтримку України та боротьбу з російською агресією. Зокрема, політик висловлював ідеї досягнення Україною енергетичної та політичної незалежності, допомоги у нарощуванні оборонного потенціалу та навіть розгляду питань продажу зброї за необхідності. Буттіджіч вважає, що незважаючи на необхідність деескалації усіх конфліктів, США не мають права ухилятися від відповідальності щодо надання військової допомоги демократичним країнам, які протистоять агресії через їхній зовнішньополітичний вибір.

Читайте також:  Внаслідок обвалу багатоповерхівки у США загинуло 86 людей

Слід зазначити, президентські вибори у США розпочинаються задовго до дня голосування 3 листопада. Передвиборча кампанія триватиме 9 місяців.

Число претендентів в кандидати на пост президента США з боку демократів скоротилося до дев’яти.

3 березня у Сполучених Штатах пройде «супервівторок» – попередні голосування відразу у 14 штатах. Цей день здебільшого розставить крапки над «і» для Демократичної партії, в якій на сьогодні за право вийти проти Трампа борються кілька серйозних претендентів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: