facebook

Вирвали з контексту. Представник мера Франківська прокоментував фразу про геїв

Фразу про те, що гей не може бути патріотом, вирвали з контексту засоби масової інформації. Так прокоментував ситуацію щодо висловлювання міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа голова ГО “Івано-Франківський християнський рух “За життя” Ярослав Дубас у студії Суспільного Карпати.

Ображати ЛГБТІ-спільноти Руслан Марцінків не хотів

Пише - джерело.

“Та позиція, яку озвучили журналісти і підхопили деякі ЗМІ, вона є вирваною з контексту. Християнський рух “За життя” вже вісім років діє в Івано-Франківську, проводить марші за життя та сімейні цінності. Ми за те, щоб наше місто було розвинутим, де цінують християнські та сімейні традиції“, – сказав Ярослав Дубас.

За його словами, ображати ЛГБТІ-спільноти не хотів ні міський голова, ні він, як керівник громадської організації.

Ми говоримо про ті концептуальні засади розвитку нашого міста. Ми б хотіли, щоб країна будувалася як країна із сімейними цінностями, де є позитивний приріст населення. Руслан Марцінків сказав, що не змінив своєї позиції. Тому я не можу і не маю повноважень оцінювати і трактувати висловлювання мера. Але я думаю, що він хотів і хоче тільки кращого для нашого міста і загалом для України”, – каже Дубас.

Ярослав Дубас також додав, що він є проти введення дисциплін про гендерну ідеологію у школах без письмової згоди батьків.

“Ми хочемо, щоб в Україні був пріоритет сім’ї як союз чоловіка та жінки. Ми – проти впровадження гендерної ідеології. Гендер – це не є різниця між чоловіком і жінкою”, – додав Ярослав Дубас.

Геї чи лесбійки – це біологія, а не ідеологія

“Геї чи лесбійки – це біологія, а не ідеологія. Серед представників ЛГБТ існують прихильники будь-яких ідеологій і сімейних цінностей. Серед них також багато націоналістів. Сімейні цінності – спільні для всіх нас. Ми поділяємо ту саму культуру, маємо одну Батьківщину. Я б хотів, щоб ми не розділяли наше суспільство за сексуальною орієнтацією, а були солідарними”, – прокоментував Суспільному представник ГО “Правозахисний ЛГБТ центр “Наш світ” Андрій Кравчук.

Читайте також:  Я був на дні: священник з Прикарпаття розповів, як позбувся алкогольної залежності

Він розповів, що в Україні за рік фіксують кілька сотень випадків насилля та цькування щодо представників ЛГБТ-спільнот. Минулого року таких випадків було приблизно 300.

“Пов’язано це з пандемією та карантином. Це стається в усіх регіонах, на кожному кроці та в будь-яких ситуаціх. Може бути дискримінація на роботі, коли людину звільняють, бо вона гей чи лесбійка. Або можуть бути образи в навчальних закладах.

Андрій Кравчук каже, що викладання сексуальної освіти в навчальних закладах, навпаки, є пріоритетом. За його словами, саме у тих країнах, де діти зі шкільного віку вивчають це, є високий приріст населення.

“Наприклад, Росія – одна із країн з найменшим показником приросту населення. Там є закон про заборону гомосексуалізму, але це ніяк не впливає на рівень народжуваності. Щодо виховання дітей, то мій опонент (Ярослав Дубас -ред.) не розуміє, що це є внутрішнє почуття людини. Щоб ви з дитиною не робили, але якщо вона є геєм, лесбіянкою чи трансгендером, то вона ним і буде. Ви можете зламати їй життя, але ви не зміните її орієнтацію. Це закладається на підсвідомому рівні. Як це формується, нікому не відомо”, – пояснює Андрій Кравчук.

Щодо висловлювання Руслана Марцінківа про те, що гей не може бути патріотом, Андрій Кравчук каже, що сексуальна орієнтація не має жодного стосунку до відчуття патріотизму та любові до Батьківщини.

Нагадаємо, у Нацполіції перевірять, чи висловлювання міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа: “Гей не може бути патріотом”не має ознак розпалювання ворожнечі і ненависті стосовно представників ЛГБТІ-спільноти. Зініціювала перевірку уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: