facebook

Як ми створюємо психологічне пекло самі для себе

Ми стаємо рабами власних емоцій.

Пише - джерело.

Все це — щоб достукатися до людей, що живуть своїми некерованими реакціями й ними ж створюють собі психологічне пекло, інформує Ukr.Media.

Дуже багато людей не усвідомлюють ступінь того, наскільки негативні емоції впливають на те, що у них відбувається в житті. Саме за допомогою емоцій (частіше негативних) ми, самі того не знаючи, даємо нашій підсвідомості команди, а потім благополучно дивуємось їх наслідкам. Емоції гніву, страху, печалі і презирства, які при належному використанні можуть бути нашими рятувальниками, перетворилися на катів.

Річ у тім, що поганих емоцій не буває. Є недоречні, і ті, які призводять до поганих дій і наслідків, тільки і всього. При неправильному використанні і недоречному відтворенні навіть радість або спокій можуть заподіяти шкоду, ставши причиною бездіяльності. Але про це ми турбуватися не станемо, адже безпричинно радісних людей вдень з вогнем не знайдеш. А ось безпричинно сумних і злих — куди не ткни, завжди в них.

Як бути, якщо саме життя провокує на негатив?

В першу чергу — тренувати емоційний самоконтроль і працювати над своїми реакціями. Вибирати ту емоцію, яка в даний момент допоможе дати найкращий результат. Іноді це може бути гнів, іноді спокій, іноді радість чи здивування. Тренуйтеся відчувати не те, що найлегше дається, а те, що приведе вас до найкращого результату.

Читайте також:  Культ людської дурості: 5 кроків до отупіння населення

Наші емоції — це інструменти в наших руках. Те, що покликане служити нам та нашим цілям. Не навпаки!

Тому, якщо ваш кораблик життя хитає шторм життєвих проблем, найголовніше — щоб капітан зберігав спокій. Уявіть тільки, що під час шторму весь екіпаж починає в жаху носитися по кораблю, злобно голосячи на сили небесні. Далеко запливе такий корабель? Хіба що глибоко. На дно.

Точно так само і з людиною: якщо життя починає «штормити», потрібно не психувати і засмучуватися, а заспокоїтися і зосередитися на вирішенні проблеми. Але це неможливо зробити, коли пульт емоцій або не в руках людини, або вона не прочитала до нього інструкції.

І запам’ятайте: виправдовувати своє невміння контролювати себе поганими обставинами вміють всі, причому на 5 з плюсом. Тільки от життя їх від цього краще не стає. Світу не важливо, наскільки обґрунтований ваш негатив, серйозно. Світ неупереджений, як дзеркало: що бачить, те й відображає.

Так нехай краще відображає гарне, вірно?

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: