facebook

Як не завдати шкоди організму першими овочами та фруктами

Чим небезпечні перші овочі та фрукти.

Пише - джерело.

До середини весни зимова їжа набридає багатьом людям. Вже не терпиться скуштувати салат із свіжих овочів, а на десерт з’їсти соковиту та ароматну полуницю. Тому, коли на прилавках з’являється перший редис, молода капуста, огірки, кабачки та помідори, стриматися від покупки зможе не кожен. Однак фахівці застерігають від вживання ранніх овочів та фруктів, оскільки хвилинна слабкість може обернутися великими проблемами зі здоров’ям, інформує Ukr.Media.

Чим небезпечні перші овочі та фрукти?

Попри те, що в раціоні харчування кожної людини має бути присутня у великій кількості рослинна їжа, ранні овочі та фрукти крім поживних речовин можуть містити безліч небезпечних добавок. Нітрати, нітрити, пестициди — це лише мала частка того, що використовується з метою збільшення швидкості росту і кількості овочів, фруктів і ягід. Подібна хімія несе велику загрозу людському організму, оскільки часто доза перевищує встановлену норму.

Як уникнути отруєння?

Однією з часто використовуваних речовин є нітрати. Тому значна частина отруєнь відбувається саме через них. Експерти рекомендують, як мінімум, ретельно мити весняні овочі, фрукти і ягоди. Але набагато ефективніше буде після цього замочити їх у воді не менше ніж на пів години.

Читайте також:  Землю накриє найсильніша магнітна буря за останні 10 років

Крім цього необхідно по можливості очищати їх від шкірки, зрізати вершки. Якщо на картоплі чи моркві є зелені ділянки, їх слід обов’язково обрізати, з капусти зняти перші шари листя, і не вживати в їжу серцевину. Саме в цих частинах збирається найбільша концентрація небезпечних речовин. Нітрати легко знищити за допомогою термічної обробки. Найбільший відсоток небезпечних компонентів виходить під час варіння.

Як правило, нітрати у великій кількості містяться в водянистих і мускулястих овочах і фруктах. З ними потрібно бути обережними навіть у розпал сезону, особливо якщо купуєте їх для дітей або літньої людини.

Запам’ятайте, що вміст нітратів перевищує норму, якщо:

  • стиглий кавун або диня на смак виявилися несолодкими;
  • всередині кавуна багато білих жил і біле насіння;
  • огірок не володіє смаком;
  • овоч дуже водянистий або гірчить.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: