facebook

Як позбутися похмілля після свят: 7 найкращих порад

Якщо цієї ночі ви добряче гульбанили – є ймовірність, що зараз ви почуваєтесь не вельми. Болить голова? Нудить? Тоді наші поради допоможуть позбутися похмілля. Візьміть на озброєння.

Отже, що потрібно зробити, аби позбутися похмілля, пише Радіо Максимум.

Пише - джерело.

1. Пийте більше! Перша ознака похмілля – сухість у роті і спрага, тому на ранок пийте якомога більше чистої води, незалежно від того, хочеться вам цього чи ні. Вона допоможе швидше вивести алкоголь з організму. Також можна урізноманітнити меню напоїв солодким чаєм з м’ятою або мелісою або нежирним кефіром, які приведуть в норму роботу шлунково-кишкового тракту і полегшать стан. А ось від народних засобів типу огіркового розсолу краще відмовитися, адже він, навпаки, затримує воду в організмі і провокує появу набряків.

2. Виспіться. Думаєте, як позбутися від сильного похмілля? Виспіться! Як би банально це не звучало, але сон прекрасно лікує будь-яку недугу. Зашторте вікна, попросіть своїх близьких не шуміти і не будити вас і, зарившись в ковдру, постарайтеся виспатися.

Приділіть достатньо часу сну

3. Прийміть душ. Якщо можливості виспатися немає, то швидко підбадьоритися можна, прийнявши контрастний душ. Почніть з теплої води, потім сполосніть прохолодною (3-5 секунд), але закінчити обов’язково потрібно холодною водою, після чого слід розтертися махровим рушником. Або ж можете полежати 10-15 хвилин у гарячій ванні з декількома краплями ефірної олії лаванди.

Читайте також:  Мобілізація авто для армії: У кого можуть вилучити транспорт

4. Зробіть компрес. Якщо ви намагаєтеся не пити знеболювальні засоби, то позбутися від головного болю допоможе прохолодний компрес. Покладіть його на лоб на пару хвилин. Головне – не доводьте себе до переохолодження.

5. Прогуляйтеся. Свіже повітря протвережує, тому намагайтеся якомога частіше провітрювати приміщення, в якому перебуваєте. Або зберіть волю в кулак і вирушайте на прогулянку, але найкраще під руку з ким-небудь.

Не забувайте про сніданок

6. Їжте мед. Через великий вміст алкоголю в крові організму не вистачає глюкози, тому ви відчуваєте слабкість. Щоб відновити її баланс і вивести з організму токсини, протягом дня їжте мед невеликими ложками.

7. Поснідайте. Сніданок – важлива складова щоденного раціону. Його не слід пропускати, навіть якщо у вас похмілля. І чим жирнішим він буде, тим краще. Це може бути м’ясний бульйон зі свіжою зеленню, китайська локшина, яєчня з беконом або квасоля зі смаженою ковбасою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: