facebook

Яка температура тіла свідчить про відсутність коронавірусу

Під час пандемії коронавірусу у світі активно заміряють температуру для контролю стану здоров’я населення.

Проте лікарі досі не домовилися щодо того, які саме показники термометра вважаються здоровими. Температура людського тіла – це не конкретна цифра, а цілий діапазон, йдеться в сюжеті ТСН.

Пише - джерело.

Сьогодні фахівці вважають, що верхня межа для здорової людини – 37,2 градусів за Цельсієм. А от щодо нижнього показника медики сперечаються. Одні кажуть, що допустима температура тіла – 35,5 градусів, інші ж запевняють, що коли людині комфортно із 34,7, то про хворобу не йдеться.

А тому показник у 36,6 градусів за Цельсієм – це швидше “золота середина”, аніж єдиний “здоровий” варіант. До того ж, температура людини залежить від низки чинників. Наприклад, від віку. Нормальна температура у немовлят до року – 37 градусів, а турбуватися батькам радять після 37,5.

Читайте також:  "Якщо ви вакциновані, то 100% виживете": лікар пояснив, чому смертність від COVID-19 "скажена"

Загалом на температуру впливає навіть час доби, а також місце, до якого прикладають вимірювач. Так, під пахвами норма – 37,2, а в роті – 37,5. Вуха тим же термометром можуть показувати до 37,3, а лоб здорової людини – до 37,4.

Температура також може стрибати з різних причин. Наприклад, переляк може дати усі 39. А втім, буває навпаки: температура в нормі, а лікарі виявляють ГРВІ, грип, чи Covid-19.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: