facebook

З вересня медикам у лікарнях підвищать зарплати

У МОЗ передбачили починаючи з вересня підняття зарплати медикам у лікарнях через механізм доплат.

Про це в інтерв”ю Радіо Свобода повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Пише - джерело.

Це стосується і лікарів, і середнього, і молодшого медичного персоналу – сума доплат залежить від того, на яких посадах вони працюють, зазначив Степанов.
Тобто з 1 вересня піднімається зарплата методом доплат для всіх без винятку лікарень – районних, міських, пологових будинків.

“Було рішення уряду України для того, щоб вже в цьому році розпочати процес підняття зарплат. В наступному році все фінансування нашої медицини, принаймні ми в МОЗ рахуємо, виходячи з підвищеної зарплати. Щоб це була не просто доплата, наприклад, лікарю. З вересня у нього буде доплата 3560 гривень до його зарплати. Хочемо, щоб була справедлива оплата праці наших медичних працівників. І поступово ми довели б її до справедливої зарплати”, – пояснив Степанов.

Читайте також:  "Всередині стравоходу все було чорне та обпечене": у Львові рятують 5-річну дитину, яка проковтнула батарейку

Міністр повідомив, шо справедлива, на його думку, зарплата лікаря після інтернатури, який тільки приходить на роботу, повинна починатися десь з 20 тисяч гривень. “Краще з 25 тисяч гривень”, – зазначив Степанов.

З приводу того, як визначали в уряді і МОЗ величину доплат лікарям, то Степанов пояснив, що брали 70% відповідної тарифної сітки, яка зараз була встановлена за найвищим розрядом.

“Нам треба було якісь орієнтири, за що ми беремо. В абсолютних цифрах це 3560 гривень. Для середнього медичного персоналу, медичні сестри, буде 50% від мінімальної зарплати. І відповідно молодший медичний персонал – 25% від мінімальної зарплати. Ось такі доплати встановлюються з 1 вересня і до кінця року”, – розтлумачив міністр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: