facebook

З’єднання бульварів: франківці хочуть чотири квартири замість 1,2 млн гривень (ВІДЕО)

Мешканці квартири за адресою: Сонячна, 51 а в Івано-Франківську хочуть чотири квартири замість 1 млн 200 тис. грн, які пропонує міська влада, щоб викупити їхнє житло з метою будівництва дороги, що з’єднає вулиці Південний та Північний бульвари.

Пише - джерело.

Про це кореспондентам Cуспільного повідомила жителька цього будинку Дана Пташник, пише Фіртка.

24 січня на сесії міської ради депутати ухвалили рішення про купівлю цієї квартири. Будинок за цією адресою перешкоджає з’єднанню двох бульварів в одну вулицю. Окрім того, що ця вулиця мала би покращити транспортну розв’язку в центрі Івано-Франківська, міська влада хоче спроєктувати на ній тролейбусну лінію.

Ярослав Симовоник представляє інтереси мешканців будинку № 51а, кв 1. Каже, що протягом трьох років вони ведуть перемовини з міською владою і не можуть досягти домовленостей. Замість 1 млн 200 тис. грн жителі будинку на Сонячній, 51а хочуть три або чотири квартири.

“Можливо, за ціною – це еквівалент, але не враховуються ще житлові права інших співмешканців. На даний момент там проживає вже не шість, а вісім людей, оскільки життя не стоїть на місці. За останні три роки народилося ще двоє дітей. Ми домовилися, вже йшлося, що міськвиконком підшукував житло: яке буде надано в найм, а яке – у власність. Але щось пішло не так”, – розповів адвокат мешканців будинку 51а, кв 1 Ярослав Симовоник.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків так коментує ситуацію, яка склалася із об’єднанням бульварів:

“Ми торгуємося, скажемо так. Є варіант три смуги зробити поки що. Тобто, якщо навіть ми не домовимося, але є три смуги, можна запустити транспорт. А в перспективі ще четверту доробити, тому працюємо над тим, щоб домовитися, щоби це стало реальністю цього року. Я докладу зусиль, щоб у вересні цього року пустити транспорт по цій вулиці. По Тичини ми пустимо транспорт можливо навіть у лютому, це вже вирішено, тільки ледь-ледь тепліша погода має бути для верхнього шару асфальту”.

Роман Котик представляє інтереси мешканців будинку Сонячна, 54. Каже, що місто по-рейдерському захопило прибудинкову територію. Наразі на цю ділянку суд наклав арешт.

“Земельну ділянку, що була у власності цих двох осіб, які є власниками будинку, за рішенням сесії захопила (міська влада – авт.). По суті, рейдерство – можна назвати так. Вона визнала право власності міської ради, комунальною власністю. Після цього поділила на 2 частини цю земельну ділянку і зареєструвала, як дві. Подали позов в Івано-Франківський міський суд, а також заяву про його забезпечення. Міський суд ще в минулому році наклав арешт на ці дві, вже міської ради, земельні ділянки”, – повідомив Роман Котик.

Ширина проїжджої частини нової дороги, яка має з’єднати два бульвари, становитиме 15 метрів, розповідає інженер управління капітального будівництва міськвиконкому Ярослав Кузик.

“Ширина тротуарів є, вона поділена: і велодоріжка, і тротуар. Ширина тротуару – 3 метри і велодоріжка – 3 метри, але в місцях через ринок, якщо там нам не буде дозволяти площа, можемо трошки зменшити – 2,5 м тротуари і 2,5 – велодоріжка. То вже по ходу дороги ми побачимо. Навесні, при сприятливих погодних умовах, будемо класти нижній шар асфальтобетону і верхній. Це тільки вирівнювальний шар і щебеневе покриття, нижнього”, – каже інженер управління капітального будівництва міськвиконкому Ярослав Кузик.

Читайте також:  Марцінків перекладає відповідальність за скандал з приватною ковзанкою на підлеглих комунальників

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: