facebook

За лікаря, який начебто приховав інформацію про Covid-19, взялася прокуратура

У Закарпатській області в рамках слідства, перевірять інформацію про приховування медиком відомостей про наявність у пацієнтки Covid-19.

Йдеться про те, що медичний працівник районної лікарні умисно приховав наявність Covid-19 у однієї з пацієнток, яка згодом померла. Про це 12 квітня повідомили в прокуратурі області.

Пише - джерело.

“На Іршавщині зареєстроване кримінальне провадження за повідомленням про ймовірне не вжиття медичними працівниками районної лікарні заходів, щодо уникнення поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на території району”, – йдеться в повідомленні.

Ідеться про те, що головний лікар райлікарні в Іршаві Сергій Караслай нібито приховав діагноз 71-річної матері завполіклінікою на прізвище Панько, пишуть у Facebook працівниця лікарні, яка не називається, а також блогер Le Шаркань.

“Караслай вирішив собі взяти за приклад Миколаїв — демонструвати нулі в статистиці випадків Covid-19і тримати строй. Кілька днів тому разом з колегою Панько госпіталізував до кардіології матір останнього — з температурою та ускладненим диханням. Щоб тишком-нишком прокапати пацієнтку з симптомами коронавірусної інфекції і не псувати прекрасну епідеміологічну ситуацію. Причому молодшому медичному персоналу, який почав щось підозрювати, Караслай заборонив одягати маски та рукавички — мовляв, що ви тут маски-шоу влаштовуєте, тут у нас усі здорові”, – написав блогер.

Читайте також:  Коронавірус підхопив лікар онкодиспансеру. Заклад - на карантині

Коли стан жінки погіршився – довелося зробити знімок легень і тест на коронавірус. Діагноз підтвердився, але врятувати її не вдалося.

“Жінка померла. А її сусідка з кардіології, отримавши подарунок, відійшла в обласну інфекційку в Ужгород. Але історія не цьому не закінчилась. Син померлої, Панько, маючи вже симптоми Covid-19, два дні ночував у кабінеті свого колеги — самоізолювався від сім’ї. Але ходив без засобів захисту на роботі і у громадських місцях”, – розповів блогер.

Персонал лікарні протестували швидкими тестами. Але в перші дні вони у всіх показали негативний результат, додав Le Шаркань.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: