facebook

Застава для кандидата в мери Івано-Франківська зросла майже у 40 разів

Грошова застава для кандидатів на міського голову Івано-Франківська, згідно зі змінами у Виборчому кодексі, становить трохи більше ніж 340 тисяч гривень.

Пише - джерело.

В порівнянні з останніми минулими виборами 2015-го року сума застави зросла майже у 40 разів, пише Чесно.

У стільки ж разів зросла і сума застави для партій, які мають намір балотуватися в Івано-Франківську міську чи обласну раду.

ЧЕСНО поцікавився в очільника Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який найімовірніше матиме намір переобратися на цю посаду на місцевих виборах у цьому році, що він думає про збільшення застави у 40 разів. Проте у прес-службі мера відповіли, що їхні юристи наразі вивчають зміни до Виборчого кодексу і зможуть коментувати їх після опрацювання.

Один зі співавторів цієї правки, депутат попереднього скликання Олександр Черненко (колишній голова “Комітету виборців України”) пояснює, чому законотворці пішли на цей крок:

“Те, що підписано було — це були правки робочої групи. Ці правки, які виникли в ході дискусії на робочих групах, фактично, —  це позиція робочої групи, яка працювала над кодексом… Якщо ви маєте шанс вийти і перемогти, то ці гроші, ви їх не викидаєте, а повернете. Це було, щоб убезпечитися від технічних кандидатів. Два мільйони для мера Харкова — це цілком реалістична і придатна сума. Для кандидатів в раду — це ж не для одного, а для списку вона теж нормальна. Ми дійшли такої формули”.

Законотворці ще мають час, щоб внести зміни до Виборчого кодексу, який нещодавно ухвалив парламент і підписав президент Володимир Зеленський наприкінці 2019 року.

Читайте також:  З серпня проїзд у транспорті Івано-Франківська подорожчає

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: