facebook

Зеленського принизили. Його конфлікт із Коломойським неминучий

Конфлікт між президетом Володимиром Зеленським та олігархом Ігорем Коломойським неминучий. Про це сказав публіцист Віталій Портников.

Пише - джерело.

“Не думаю, що Служба безпеки України може проводити такі дії (обшуки на телеканалі “1+1”. – Gazeta.ua) сама, без санкцій президента.

Зеленський і Баканов – давні партнери телеканалу. Там якраз транслювались випуски “95 кварталу”, де фронтменом до обрання президентом був Зеленський, а сценарій для цього “Кварталу” писав Баканов. Також на телеканалі транслювався серіал “Слуга народу”, який і став тією політичною технологією, яка дозволила Зеленському стати президентом і сформувати безпрецедентну парламентську більшість під тою самою назвою, як і цей серіал.

Але треба пам’ятати, що соратники, коли приходять до влади, завжди не можуть поділити владний пиріг.

Коломойський може вважатися батьком теперішнього режиму, хоча б тому, що саме завдяки його каналу було створено міф Зеленського. Але це не означає, що Зеленський і Баканов мають поступатися усіма рішеннями і повноваженнями, які вони отримали у легальний спосіб.

І якщо за допомогою телеканалу “1+1” президента ставлять перед фактом, що він має погані стосунки з прем’єр-міністром. По-друге, на всю країну транслюють інформацію з вуст прем’єр-міністра, що у президента “примітивні уявлення” про економіку. І це, звичайно, приниження Зеленського. При чому, яке спеціально зрежисоване тими людьми, які монтували ці записи. То, звичайно, президент може ображатися на такі дії. І, звичайно, президент може діяти так, щоб зменшити позиції одного з найбільш впливових олігархів, якому він зобов’язаний своєю владою. Тому що зобов’язаність владою, як правило, закінчується тоді, коли людина отримує владні повноваження.

Конфлікт між Зеленським та Коломойським, олігархатом, є неминучим. Як були неминучими конфлікти всіх президентів з олігархатом. Конфліктував і ЮщенкоКучма – менше, бо він був батьком цього олігархату. Конфліктував ЯнуковичПорошенко. Наслідки цих конфліктів ми знаємо. Конфлікти Ющенка призвели до того, що він навіть не міг сподіватися на переобрання, навіть не потрапив до другого туру. Конфлікти Януковича призвели до того, що по суті олігархи не стали допомагати йому, коли почалося народне повстання. Вони зайняли або нейтральну позицію, або як Коломойський – підтримки цього повстання.

Читайте також:  На Київщині після зіткнення спалахнув автомобіль: батько з синами встигли вискочити, матір - затисло всередині

Конфліт Порошенка призвів до появи Зеленського. Порошенкові вдалося неймовірне. Вперше в історії України людина, проти якої об’єдналися всі олігархічні клани країни, змогла увійти до другого туру президентських виборів. Це неймовірне політичне досягнення – коли більшість українців є рабами телебачення, яке контролюється АхметовимПінчукомФірташем і Коломойським.

Але після цього починається новий процес. У кабінеті з’являється новий президент, і ці люди намагаються не просто перетворити його на маріонетку. А зробити все можливе, щоб він не міг вийти з їхнього поля впливу. Тепер запитання – хто переможе? Зеленський чи олігархи? Чи є у Зеленського здатність перемогти? І якщо Зеленський програє, що цілком імовірно, кого наступного запропонують українські олігархи, сподіваючись, що ця людина вже точно виконає їхню волю. Ми це не знаємо, але це прізвище буде, якщо Зеленський почне програвати. Стане відомим у найближчі місяці прізвище наступого президента.

Як розірвати це коло? Деолігархізація, демонополізація економіки. Всі реформи, які спостерігаємо без демонополізації – це імітація”, – сказав Віталій Портников в ефірі “Еспресо TV”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: