facebook

Зеленський підписав “антиколомойський” закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Документ є вимогою МВФ.

Про це спочатку повідомили ЗМІ. Потім інформація з’явилася на сайті президента.

Пише - джерело.

Закон передбачає, що колишні власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише грошима. Рішення суду не може стати причиною для повернення банку його ексвласникам. Ухвалення закону було умовою продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

“Документ передбачає комплекс змін для вдосконалення діяльності банків, зокрема шляхом зміцнення корпоративного управління, та врегулювання особливостей судового провадження у справах щодо виведення банків з ринку.

Крім того, запроваджуються оновлені механізми виведення банків з ринку, спрямовані на удосконалення ліквідаційної процедури та задоволення вимог якомога більшої кількості кредиторів банку, що ліквідується, а також удосконалення механізмів можливої участі держави у виведенні банку з ринку. Такий крок сприятиме надійності та стабільності банківської системи, відновленню довіри до неї з боку вкладників і кредиторів.

Читайте також:  Ердоган сьогодні зустрінеться з Зеленським у Києві

Реалізація положень закону допоможе підвищити якість та ефективність виконання Національним банком своїх функцій у сфері банківського регулювання та нагляду, завершити процедури виведення банків з ринку/ліквідації тих банків, рішення щодо яких скасовані судами”, – повідомляє сайт глави держави.

Закон називають “антиколомойським”. Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов були власниками Приватбанку. Банк націоналізували у грудні 2016 року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: