facebook

Зеленський пояснив, чим займатиметься Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський хоче використати досвід Міхеїла Саакашвілі в реформуванні митниці та його інвестиційні зв’язки.

Пише - джерело.

Про це Зеленський заявив на брифінгу в межах робочої поїздки на Закарпаття, пише Укрінформ. Він нагадав, що Саакашвілі, коли був президентом Грузії, дійсно зміг подолати корупцію та осучаснити роботу митниці.

Результатів роботи від Саакашвілі очікую не на другий день після його призначення, але в найближчі місяці він повинен бути. Результат – з приводу дерегуляції в бізнесі та реформи митниці. Ми з ним багато про це говорили. Він розповів, що свого часу поставив нових людей на митниці, потім усіх розігнав. Через деякий час поставив інших – і довелося розігнати знову. Ну, така складна річ реформа митниці. Я дуже хочу, щоб він нею займався
— Володимир Зеленський, Президент України
Також Зеленський вказав, що у Саакашвілі достатньо міцні інвестиційні зв’язки з багатьма країнами.

Читайте також:  Новий директор розповів, як розвиватиме Івано-Франківський обласний перинатальний центр

Нагадаємо, фракція «Слуга народу» висунула кандидатуру колишнього президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на пост віце-прем’єра з питань реформ. Однак пізніше Кабмін відкликав подання з Верховної Ради через слабку підтримки цієї ідеї депутатами.

Тим часом, Саакашвілі запропонували очолити Виконавчий комітет реформ – консультативний орган при президенті. 7 травня Володимир Зеленський підписав указ про його призначення на цю посаду. Першим своїм кроком Саакашвілі назвав допомогу економіці та звільнення бізнесу від адміністративного втручання.

Водночас, призначення Саакашвілі погіршило дипломатичні відносини між Україною і Грузією. Президент країни Саломе Зурабішвілі назвала неприйнятним призначення політика на такий пост. Також Грузія відкликала свого посла з Києва для проведення консультацій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: