facebook

Зеленський зробить два мусульманських свята державними

В Україні два мусульманських релігійних свята Курбан-Байрам та Ураза-Байрам отримають статус державних.

Пише - джерело.

Відповідний указ незабаром підпише президент Володимир Зеленський. Про це він заявив на зустрічі з представниками кримськотатарського народу в понеділок, 18 травня, передає пресслужба Офісі президента.
Глава держави висловив співчуття у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Президент зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарова на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

З метою розв’язання проблемних питань кримськотатарського народу Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі президента, у складі якої будуть кримські татари. Також він повідомив, що за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців із Криму. Крім того, в Києві планується побудувати нову велику мечеть. Також він у черговий раз анонсував побудову хабу на кордоні Херсонської області та Криму.

Читайте також:  Українська драма «Памфір» зібрала аншлаг на допрем’єрному показі в Івано-Франківську

«Щоб люди, які тимчасово живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали та бачили дійсно інакше, «вітрину» нашої країни», – сказав Зеленський. Президент підкреслив, що робоча група має розглядати не тільки правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: